LAF – Laminar Air Flow og Teknikbro

LAF – Partikelfrie zoner for beskyttelse af operationspersonalet

LAF, Laminar Air Flow, anvendes til at skabe partikelfrizoner på OP-stuer. LAF-enheden udsender kontrolleret sterilt luft, der effektivt forhindrer forurenet rumluft i at kommer ind i det kritiske arbejdsområde, og bortfjerner mikrober og andre partikler, som kommer fra personer og tekstiler. Den konstante og kontrolleret vertikale luft holder koncentrationen af mikrober på et konstant lavt niveau.

Dette beskytter patienten og personalet under operationen, samt minimerer risikoen for omoperationer og infektion.

Teknikbro – Mere arbejdsplads og forbedret ergonomi 

Rundt om en OP-LAF kan der monteres en teknikbro. Teknikbroen gør det muligt at fjerne udstyr fra gulvarealet, hvilket mindsker risikoen for faldulykker og forbedrer ergonomien for både sygeplejersker, kirurger og læger. Hele teknikbroen er udformet således, at der kan arbejdes fra alle sider og lejet kan vendes efter behov. Antallet og placering af gasudtag og kontakter kan frit kundespecificeres.

Vil du vide mere?
  • Skaber partikelfrie zoner

  • Mindsker risiko for infektion

  • Forbedrer ergonomi

  • Giver større arbejdsareal

  • OP-Vent dokumenteret

Her finder du vores aktuelle brochurer

OP Vent Projekt

På jagt efter den grønne bæredygtige OP-stue

JRV deltog fra 2013 – 2015 i et spændende OP Vent Projekt. Dets primære formål var at undersøge muligheden for at energioptimere ventilationssystemerne på landet sygehuse samt at nedbringe risikoen for genindlæggelser, omoperationer og infektion. Projektet blev gennemført på Gentofte sygehus, hvor JRV’s eget LAF-Ventilationssystem blev udvalgt som participant.

Dette gav os ny afgørende viden om energibesparende operationsstuer samt en fornem normering til ELFORSK Prisen.

Vil du vide mere?